ÉS CORRECTA LA RELACIÓ NOTES-REGALS?😐


Ja és Nadal, s’acaben els primers trimestres, les Mestres donen les notes i arriba la gran qüestió: “Ha d’haver-hi relació entre les notes i els regals de Papa Noel o Reis Mags?”

Per fer aquesta reflexió he hagut de preguntar a vàries persones, ja que ni jo sabia que pensar, però no m'ho han  posat fàcil, cadascú pensa d’una manera molt diferent.

Encara que alguns pensen que va totalment lligat, és a dir, que traure bones notes és l’obligació dels xiquets i no per això cal recompensar-los amb més regals. Altres pensen que si, que si un xiquet s’ha esforçat ha de tenir la seua recompensa, en aquest cas, en forma de regals, i al contrari, unes males notes, signifiquen no regals. Però també està el que diu que no, que han de tenir regals independent ment de les notes. Aleshores, tot es basa al voltant d’un nombre? D'un nombre posat per la mestra depén l’il·lusió del nadal?

Jo, com a mestra d'unes xiquetes, pense que no és del tot així. No estic d’acord amb cap de les opinions al 100%, i mes, després de la reflexió sobre l’avaluació a classe. Pense que tots aquests pares estan equivocats, i no amb la forma de recompensar o no les notes, sinó amb la manera de pensar sobre les notes. Pot un sol nombre reflectir l’esforç d’un xiquet? En la meua experiència com a mestra d’unes xiquetes he pogut veure com els pares poden estar equivocats, com una xiqueta s’ha esforçat tot el que ha pogut i el dia de l'examen s’ha quedat en blanc i ha suspés, i després s’ha tingut que enfrontar a la discussió dels seus pares dient-li que no s’ha esforçat i que els Reis no li deixarien res. Pense que els pares (o cuidadors), com a persones més properes dels xiquets, haurien de valorar l'esforç d’ells durant tots els dies, i no el día que porten les notes a casa.

Així, la meua opinió és que la recompensa cal que estiga relacionada amb l’esforç, que és distint als
resultats, i cada família ha de conèixer bé al seu fill i no centrar-se en una nota solament.

Comentarios

Entradas populares