Arranquem la 3ª setmana!

La primera classe d'aquesta setmana ja estàvem un poc més còmodes i amb un poc més de confiança entre nosaltres i el nostre professor Carles.
Per això, la nostra companya Anna ens va comentar una notícia que havia llegit sobre l'educació on vam poder comentar entre tots del que tractava.

Resultado de imagen de la escuela frases

A continuació, Carles va dividir la classe per files segons el text que ens havia tocat la setmana passada per llegir-lo eixe dia. Jo, tenia el text d'Àngel Pérez anomenat 'Les funcions socials de l'escola' on fa una petita reflexió sobre la importància de la socialització en els xiquets, sobretot en els primers anys de vida.
L'educació te un paper fonamental sobre la socialització. A més, l'objectiu bàsic que ens planteja Pérez en el seu text es preparar-nos per al món del treball.

Aquesta activitat va consistir en posar-nos per parelles i explicar-nos un a l'altre el text per després poder defensar-lo. Per tant, la meua parella va exposar les seues idees del text de Reimer on critica al sistema educatiu en les escoles. Ja que els xiquets des d'un principi, no aprenen a reflexionar i a saber el perquè de les coses i del que estan fent, sinó que sols es basen en la memòria i que siguen capaços de passar milers d'exàmens d'aquesta manera, memoritzant.
Finalment, la classe va finalitzar amb l'explicació de Carles sobre les funcions del sistema educatiu i ens va mostrar un power point sobre l'escola i les seues funcions.
Resultado de imagen de reflexionar es ...

Al dijous vam seguir tractant aquest tema i vam poder concloure que, per una banda, l'escola és la que ha de transmetre la cultura a les noves generacions, és a dir, una escola que siga preservadora i conservadora de la cultura.
En segon lloc, l'escola és una ferramenta per al desenvolupament de l'individu, és a dir, una gran ajuda perquè el xiquet comence a desenvolupar-se.
I per últim, és una ferramenta per canviar la societat, canvi de pensaments, valors..que fan que la societat siga, a poc a poc, cada vegada millor.
Resultado de imagen de l'escola tumbrl


Comentarios

Entradas populares