DEIXAR ALS XIQUETS AL MENJADOR DE L'ESCOLA, BONA IDEA?







Deixar als xiquets al menjador del col·legi és mes que un servei per als pares que no tenen temps o disposició de recollir als xiquets per menjar en casa. És una activitat que deuria ser obligatòria i gratuita per a tot el mon.
En el menjador aprenen moltes coses sense adonar-se compte, com:

• Menjar per imitació, al veure als seus companys menjar, menjaran ells també.

• Aprendrà a menjar ràpid, ja que entrarà en competició amb els seus companys inconscientment.

• Menjarà sol i tot, ja que l'encarregada del menjador estarà menys pendent que tu d'ell.

• Tindrà millor habilitat i autonomia per a manejar els coberts.

• Crearà la rutina del menjar que l'obrirà l'apetit per menjar sempre a la mateixa hora.

• Associarà el menjar com moment divertit i agradable per estar amb els seus companys o amics.

A més, és una manera de fer que els xiquets mengen de tot, en casa faràs el que més li agrade o agrade a la família, en el col·legi en canvi, menjaran variat i saludable, tastant coses noves que a casa no es menja, o acostumant-se a menjar les coses que no li agraden.

En relació amb en aquest últim, vaig veure un programa de televisió d'Alberto Chicote molt interessant sobre la dieta dels xiquets. També donava solucions per fer-les menjar els aliments que no els agradaven. Aquests "trucs" em van semblar molt atractius pel fet de fer-nos veure com es pot canviar els gustos i dietes d'un xiquet "jugant" amb la seua ment mitjançant premis o jocs. Així veiem que l'alimentació que els donem depén de nosaltres, no podem dir que "és que no li agrada" perquè si és així és per la nostra culpa.

Alberto Chicote: ¿Que comen nuestros hijos?

En definitiva, deixar als xiquets al menjador de l'escola de ben xicotets és la millor opció per al seu auto desenvolupament mes que pel simple fet del menjar.



Comentarios

Entradas populares