I ja dins d'octubre...

Altra vegada principi de setmana, per tant, significa més i més classes de Didàctica 😊

Vam tindre un bon començament, ja que el nostre company Carles ens va proposar com a activitat introductòria de la classe veure el vídeo "I just sued to school system". La idea principal i el seu màxim enfocament era la crítica de Prince Ea al sistema educatiu vigent de la gran majoria de la societat.

Al principi del vídeo, Prince Ea nomenà una frase que en va cridar molt l'atenció i que defineix exactament el que vol transmetre amb el vídeo. La frase és: "Si jutges a un peix per la seva habilitat per enfilar un arbre viurà tota la seva vida creient que és estúpid". El que vol fer veure és que cadascú tenim les nostres qualitats i ningú té la mateixa capacitat per a fer coses. És per això, que no poden jutjar-nos per no aconseguir fer alguna cosa que un altre si pot.












A més, recalca que, amb el pas del temps tot ha evolucionat. Com per exemple els cotxes, telèfons mòbils, etc... però si que es de veres, que la manera de donar una classe, no a canviat gens. Classe quadrada, files de taules i cadires per a seu-re i quan vols dir alguna cosa alsar la mà. La veritat que deuriem de plantejar-nos seriosament el tema de l'educació.

En definitiva, necessitem a gent de forma creativa i crítica, que tinga ganes d'innovar i que siga prou independent.




Per una altra banda, Carles (professor) va llançar una pregunta. Havíem de contestar-la en grup i que després reflexionarem entre tots observant les diferents perspectives que havia estret la gent.
Per tant, la pregunta va ser: ¿Que deurien aprendre els xiquets en l'etapa obligatòria?

Nosaltres vam exposar una sèrie de punts, com per exemple:
Principalment, aprendre a llegir, escriure, les funcions bàsiques de les matemàtiques (sumar, restar, multiplicar i dividir), idea sobre història, geografia, biologia, economia per poder afrontar-nos a situacions futures en molts llocs, valors ètics i morals... i òbviament, idiomes com castellà, valencià i anglès com a mínim.

Seguidament, vam mencionar alguns punts que no es solen tindre en conter a l'hora de l'ensenyament però que creiem que són fonamentals per a l'aprenentatge. Com per exemple, saber reflexionar sobre les coses que els professors expliquen o plantejaments que sorgixen al llarg de la vida, a ser independent, el treball en equip i conèixer bé diferents tècniques d'estudi.




Finalment, per tancar la classe, vam llegir un text anomenat "Saber para vivir" i d'ell vam extraure algunes frases que ens vam cridar l'atenció.

La frase que més em van cridar l'atenció va ser:

'La mayor parte del conocimiento ofrecido en la escuela y la universidad es irrelevante. Carece de conexión con la realidad o a buscado el modo de ocultarla'.
El que vol dir amb aquesta frase és que dins de l'escola t'ensenyen molts coneixements que a la llarga sols serviran per tindre eixa 'cultura general' i no per interpretar-los fora de l'escola o la universitat. És a dir, quan ens trobem en situacions quotidianes no aplicarem quasi res del que ens han obligat a aprendre en l'escola.













Comentarios

Entradas populares